2018 Multi Europeans in Hornbæk, Denemarken

Van 20 t/m 28 juli ’18 vinden in het Deense Hornbæk de Multi Europeans voor de Hobie klassen plaats. Deelname staat open voor de Hobie Dragoon, Hobie 14, Hobie 16 Youth Spi, Hobie 16 Women, Hobie 16 Spi Cup, Hobie 16 Open, Hobie WildCat, Hobie Tiger en de Hobie 16: Masters / Grand Master / Great Grand Masters. Inschrijven is online mogelijk. Hoewel Hornbæk over een kleine haven  beschikt, vindt het evenement op het rond het strand plaats. Er is vooralsnog genoeg plaats om alle boten en trailers vlak bij elkaar bij het strand te plaatsen.

Omdat in de zomer het inwoneraantal van Hornbæk oploopt van de gebruikelijke 3.000 naar zo’n 50 à 60.000 (er zijn heel veel vakantiewoningen van Denen en Duitsers ter plaatse), is het sterk aanbevolen om z.s.m. je accomodatie te regelen. Je kunt op strand kamperen, op het nabij gelegen parkeerterrein komen toiletten en douches.

Het strand ligt in een kleine baai en het water ligt redelijk beschut. Veel stroming staat er niet, tenzij de wind aanhoudend van west naar oost staat (door de vorm van de Deense kust). Aan de overkant van Hornbæk kun je goed Zweden zien liggen. Met de trein is Hornbæk in zo’n 5 kwartier vanaf Kopenhagen.

Omdat het dit jaar een Multi Europeans (en dus geen Worlds) betreft, is er een overlap in het programma van de Hobie 14 met de kwalificaties voor de Hobie 16 open. Nederland beschikt overigens over 3 pre-qualified spots.