Deelnemen aan de Hobie 2017 Multi Worlds & Europeans: wat heb je nodig?

Het mag niemand ontgaan zijn: deze zomer worden in Nederland de Europese en Wereldkampioenschappen Hobie Cat gezeild! Voor de Hobie 14 en Hobie Wild Cat is het een wereldkampioenschap, voor de Hobie 16, Hobie Dragoon en Hobie FX One een Europees kampioenschap terwijl de Hobie Tiger om de IHCA International Cup zeilt (waarmee de winnaar tevens Europees Kampioen wordt). Om deel te nemen aan dit grote evenement, van 20 t/m 29 juli bij de ZVN in Noordwijk, zijn er wel wat zaken waar je op moet letten.

Om te beginnen moet iedereen aan boord lid zijn van zijn nationale Hobie Cat klasse associatie. In het geval van Nederland zijn wij (HCKAN) dat en dus kun je je via deze website aanmelden als lid (mocht je dat nog niet zijn).

Daarnaast moet je als Nederlander lid zijn van het Watersportverbond en in het bezit zijn van een startlicentie c.q. bemanningslicentie. Is jouw vereniging (nog) geen lid van het Watersportverbond? Dan kun je voor 2017 via de ZV Noordwijk lid worden van het Verbond voor EUR 25 voor een jaar. Je kunt daarvoor je naam, adres en woonplaatsgegevens inclusief je geboortedatum en -plaats doorgeven via penningmeester@zvnoordwijk.nl onder vermelding van “lidmaatschap KNWV via HCKAN2017”. Nadat je het lidnummer van het Watersportverbond hebt ontvangen, kun je online je startlicentie aanvragen. Doe je dit voor 1 maart a.s. dan ontvang je ook nog de nieuwe “Regels voor Wedstrijdzeilen 2017-2020” gratis!

En het is logisch dat je je moet aanmelden als deelnemer via de website van de Hobie Worlds. Tot 31 januari en 30 april gelden er lagere tarieven dus hoe sneller je inschrijft, des te beter het is.