Dutch Dragoon Cup bij Cat Club Zeeland

In het weekend van 10 en 11 oktober organiseert de CCZ opnieuw de Dutch Dragoon Cup, hèt evenement voor de jeugdzeilers! Op het beschutte Veerse Meer wordt er 2 dagen gezeild onder begeleiding van deskundige coaches om zo het wedstrijdzeilen verder onder de knie te krijgen. Hoewel de naam anders doet vermoeden, komen niet alleen Hobie Dragoons aan de start maar zijn alle catamarantypen in de C3 klasse van harte welkom. Meer info is te vinden op de site van Cat Club Zeeland.

Het is alweer de 6e keer dat de Dutch Dragoon Cup gehouden wordt en ieder jaar stijgt het deelnemersaantal. Vorig jaar waren er 39 Dragoons op het water, dit jaar worden het er mogelijk nog meer. Naast de zeilers van de CCZ zelf komen ook de RBSC en WV Heist vanuit België en verder de clubs uit Den Haag, Wassenaar, Katwijk, Noordwijk en Zandvoort. Er wordt ook gezeild met Hobie Max, Hobie 16, Nacra 500 en SL16 o.a.

Uniek aan de DDC is dat er tijdens de wedstrijden gecoacht mag worden. Daardoor kunnen ook beginnende wedstrijdzeilers meedoen aan dit evenement en de smaak te pakken krijgen.

De Nederlandse Hobie Associatie ondersteunt dit evenement dan ook van harte!!

Jeugdzeilen bij Catclub Zeeland from Youth Cat Racing on Vimeo.