Eerste dag ONK Hobie Cat 2017 geen races, op zondag wel

In het weekend van 24 en 25 juni wordt het ONK Hobie 2017 bij de KZVS in Scheveningen gehouden. Op zaterdagmorgen was de race committee genoodzaakt de races af te lasten als gevolg van de combinatie van pittige wind en stevige zeegang. De start van de wedstrijden op zondag is vervroegd naar 9.30 uur.

Ook op zondag was het een twijfelgeval of er gestart kon worden. Hoewel de verwachtingen van minder wind uit gingen, stond er direct ’s morgens toch al weer zo’n 5 bft. en dit keer ook nog iets meer uit het westen. De golven waren daardoor nog hoger, wat zeker bij ruime wind voor uitdagingen zorgde. Leuk was de komst van 3 Oostenrijkse teams, die de Nederlandse condities alvast konden proeven vooruitlopend op het EK eind juni.

Het is zondag gelukt om er 3 races uit te persen en dat vroeg het nodige van de zeilers. De eerste voor-de-winder leidde tot menige zwempartij en weinig zeilers hielden het sowieso droog of wisten succesvol de baan te varen. Maar met 3 races hebben we tenminste een geldig Nederlands Kampioenschap! Om 15.00 uur is de prijsuitreiking.