Eerste titels Hobie Worlds – Europeans zijn vergeven

Afgelopen weekeinde werd het een stuk drukker op het Gardameer bij Gargnano. Na de Hobie 14’s kwamen ook de Dragoons aan de beurt, evenals de Hobie 16 Youth – Women – Masters en H16 Open Spi. Op 2 banen werd er volop gezeild zodat op zondagavond de prijzen uitgereikt konden gaan worden. Goud was er voor Blaine Dodds (HC14), Sarah Schütte/Kerstin Witchard (H16 women), Kerli Corlett (H16 Great Grand Master), Joaquim da Silva/Carla Rubio (H16 Grand Master), Ingo & Sabine Delius (H16 Grand Master) en Martin Orion/Charlotte Hilliard (H16 open spi). Peter Manvis/Rob Heilbron werden eervol 2e bij de Great Grand Masters. Helaas viel Thorin Zeilmaker net naast het podium bij de H14 Worlds.

Bij de Hobie 14 was de titel redelijk onbetwist voor  Blaine Dodds (RSA), daarachter waren de verschillen kleiner. Helaas voor Thorin Zeilmaker kwam hij 4 puntjes te kort voor het podium, terwijl hij in race 10 eindelijk een paaltje pakte en de druk op Fletcher Warren-Myers (AUS) opvoerde. Fletcher herpakte zich goed na zijn OCS al kon hij zijn vrouw Georgia Warren-Myers (NZL) niet meer achterhalen. Thorin: “De omstandigheden zijn heel wisselvallig en lastig hier. De eerste dag 42+ graden celsius en de wind begon met ruim 6 bft. en eindigde windstil die dag”.

Ook de dagen erna was opperste concentratie nodig. “Er is geen windpatroon hier; windplekken zijn geen windplekken en luwtes, daar zit je opeens middenin. Heel moeilijk hier om je plek vast te houden! Op een gegeven moment lag ik eerste en voeren met een groepje een windgat in, bij de volgende boei lag ik 12e en uiteindelijk finishte ik als vijfde die race.”

De volgende dagen verliepen vergelijkbaar. De 2e dag begon met 15 knopen in de eerste race, om daarna af te nemen tot 8 kn., 6 kn. en 5 kn. de vierde race. Het belooft wat voor de Hobie 16 Europeans die maandag starten met de kwalificaties. Nu komen er dus meer Nederlanders aan de start; naast Thorin (met Nolty Geijssen) ook Wiebe Schuitema/IJsbrandt Kaaks. In de gold fleet komen vanaf woensdag ook Onno Schuitema/Linda Boer en Rogier Duijndam/Sonja Steenvoorden in actie.