Nederlands Kampioenen 2017 bekend!

Na een winderig weekend bij de KZVS in Scheveningen, zijn op zondag 25 juni de nieuwe Nederlands Kampioenen bekend geworden. In totaal waren er 18 boten aanwezig op het strand, maar niet iedereen wist de races tot een goed einde te brengen. In de Hobie 14 en Hobie 16 klasse konden 3 races gezeild worden en daarmee een geldig klassement. Bij de Dragoons wisten 2 teams een race te voltooien, wat op zich al een grote prestatie was.

Dat het beste team uit Oostenrijk kwam, was helemaal een verrassing. Laura Farese en Stefania Wech werden dan wel geen officieel Nederlands Kampioen, hun overwinnen is een opsteker voor het EK straks. Het Wassenaarse team Wentges/Wesseling haalde ook de fnish, een prestatie!

De Hobie 14 was een familie-vete tussen Wim en André Lagaay uit Wassenaar. Zoon André heeft elke kant van de boot gezien, maar van zijn vader’s boot alleen de achterkant. Drie eentjes leverde Wim het Nederlands Kampioenschap Hobie 14 op, een prijs die al jaren niet was uitgereikt.

Bij de Hobie 16 waren er tien starters waarvan 8 tenminste één race wisten te voltooien. Het (lichte) Oostenrijkse damesteam van Sophie Tschach en Gundi Kitzmüller hebben kennis kunnen maken met de Hollandse condities en hopen zeer waarschijnlijk dat het tijdens het EK iets minder heftig is; nu konden zij alleen de eerste race afmaken. Vier teams wisten twee races tot een goed einde te brengen, al dan niet in wisselende samenstelling. De drie teams die alle races finishten bepaalden het podium: Vincent en Ben Huntelman als 3e, Brian Eisenburger en Carl Gutjahr als  2e en wederom Nederlands Kampioen Hobie 16 werden Rogier Duijndam en Sonja Steenvoorden.

De vrijwilligers van de KZVS verdienen  alle lof voor de organisatie van het NK dit jaar, ondanks de lastige omstandigheden was alles tot in de puntjes verzorgd en dat werd door de zeilers enorm gewaardeerd. Zij komen in de toekomst graag weer terug in Scheveningen.