Dit weekend is bij de Katwijkse Watersportvereniging Skuytevaert een enerverend en succesvol Open Nederlands Klassenkampioenschap Hobie Cat gevaren. Pittige omstandigheden op zaterdag en mooi (zeil)weer op zondag bood voor ieder wat wils. Na 6 races werden de prijzen verdeeld voor de Hobie Dragoon, Hobie Wild Cat en Hobie 16.

De Wild Cats besloten zaterdag collectief om aan de kant te blijven vanwege de hoge golven en de stevige wind. Op Zondag konden zij alsnog een klassement varen en waren het Hans van der Plas en Karel de Mooij die soeverein 3 ‘paaltjes’ voeren, voor Dirk en Willard Schonenberg en Bert en Ebert Vliegenthart; een Kattuks onderonsje aldus.

IMG_1302

De vakanties hadden de opkomst bij de Dragoon enigszins beperkt, maar dat maakte de strijd en het plezier er niet minder om! De Nederlandse jeugd mocht opnieuw buigen voor de Belgische teams van RBSC; Frederic van de Walle en Morgane de Vos zeilde een mooie serie en hielden daarmee Lucas Claeyssens en Cyriak Brems (de Europese kampioenen) achter zich. Hubert Schoen en Pien Vermeulen deden het met een derde plek ook erg goed natuurlijk.

IMG_1307

De grootste opkomst, ook hier wat beperkt door vakanties, was traditioneel bij de Hobie 16. De strijd was op beide dagen stevig en de hele top 3 pakte ook wel ergens een OCS; er werd fanatiek gestart! Aan het einde van het weekend kwamen toch weer Rogier Duijndam en Sonja Steenvoorden boven drijven met de titel op zak. Dit keer waren het Brian en Jorian Eisenburger dit hen op een paar punten volgden, voor Vincent Huntelman en Michael de Kraa op weer 2 punten.

IMG_1314