ONK Hobie Cat 2018 dit jaar bij KWV Skuytevaert

In het weekend van 18 en 19 augustus 2018 zal het Open Nederlands Klassenkampioenschap Hobie Cat gevaren worden in Katwijk. Net als in 2016 is KWV Skuytevaert bereid gevonden om als gastheer op te treden. Ook de signalen van de zeilers, die (kennelijk) gewend zijn aan een NK in augustus, hebben wij ter harte genomen. Deelname staat open voor alle Hobie klassen. Het ONK telt dubbel in de jaarranking van de Hobie 16, waarmee je dus punten kunt verdienen voor de qualifying spots voor toekomstige continentale kampioenschappen.

Hobie Challenge Cup

Anders dan voorgaande jaren kunnen alle typen Hobie’s meedoen in het ONK weekend. Er geldt een minimum van 5 deelnemers om de klasse een Klassenkampioenschap te laten varen. Zijn er echter minder deelnemende boten van een type, dan varen deze gewoon mee om in aanmerking te komen voor de Hobie Challenge Cup. Dus ook voor Tigers en FX-One’s alle reden om gewoon naar Katwijk te komen, mee te zeilen en de Hobie way of life op en rond het strand mee te leven!

Omdat het weekend in de Feestweek van KWV Skuytevaert valt, zal er een grote tent op strand staan en zijn er ook andere activiteiten & muziek tijdens het ONK.

Nadere informatie

Meer informatie over het ONK Hobie 2018, waaronder de Notice of Race, wordt de komende periode bekendgemaakt. Ook tijdens de eerstvolgende Hobie borrel op 19 april a.s. wordt aandacht aan het ONK Hobie 2018 besteed.