Ook 6e Dutch Dragoon Cup weer een groot succes!

Afgelopen weekend van 10 en 11 oktober ’15 werd door de jeugd gezeild om de Dutch Dragoon Cup. Al weer voor de zesde keer organiseerde de Catclub Zeeland dit succesvolle evenement. Jeugdzeilers van de clubs uit o.a. Den Haag, Katwijk, Wassenaar en Noordwijk waren afgereisd naar Zeeland en, anders dan de naam doet vermoeden, doen er niet alleen Nederlandse teams mee en was er evenals voorgaande jaren een sterke Belgische delegatie aanwezig.
In totaal waren er een kleine 35 teams naar Zeeland gekomen. Er werd in twee klasses gezeild: de C3 klasse (bestaande uit SL 16, Nacra 500 en Hobie 16) en de Hobie Dragoon klasse. De jeugdteams werden begeleid door hun trainers en ook was er een ervaren hoofdtrainer aanwezig.

In de trainersbriefing werd dan ook uitvoerig gesproken over de doelstellingen en regels voor het coachen. Bovenaan de lijst van doelen stond plezier want dat is waar het vooral om draait. Om 12 uur was de briefing voor de jeugd waarin het wedstrijdprogramma, de te zeilen banen, startprocedure, etc. werden doorgenomen. Hierna was het snel omkleden want wedstrijdleider Harry van Rhijn zou stipt om 13 uur starten.
De omstandigheden op de zaterdag waren perfect. De zon scheen en hoewel niet krachtig was er toch een mooi windje om te zeilen. Er werd begonnen met het zeilen van twee wedstrijden op gate-banen. Al snel werd duidelijk dat er zowel voor- als achterin op het scherpst van de snede werd gestreden. Om iedere meter en plaats werd gevochten wat ook leidde tot diverse ongelukjes en aanvaringen. Aan het einde van de dag werden dan ook nog de nodige protesten ingediend en de protestcommissie was nog tot laat in de avond bezig met het behandelen hiervan. Daarbij moet opgemerkt worden dat dit door de jeugd uiterst professioneel en sportief wordt gedaan! Na de wedstrijden op gate-banen was het tijd voor een langeafstandwedstrijd. Met de startboot voorop verplaatste het hele wedstrijdveld zich en vertrokken alle boten in 1 grote startgroep om een ronde om het eiland te zeilen en uiteindelijk voor de deur van Catclub Zeeland te finishen.
Vervolgens was het naar de kant om de boten af te tuigen. Daarna vertrok iedereen naar de de overnachtinslocatie: de Kruitmolen. Na de inspannende dag stond hier een pastamaaltijd voor de zeilers gereed. In de avond was er uiteraard een sociale activiteit. In gemixte teams werd een kenniskwis gehouden. De regelkennis werd aan de hand van moeilijke praktijksituaties stevig aan de tand gevoeld. Waarbij er met een fikse knipoog een vraag over de kennis over de menukaart van de plaatselijk afhaalchinees zat.
Op zondagochtend was het vroeg opstaan want de eerste start stond om 10 uur gepland. Wederom goede zeilomstandigheden met een lekker windje al was het met een graad of 7 zo op de vroege ochtend wel behoorlijk fris.
De jeugd ging echter zonder aarzeling en met veel enthousiasme het water op. Er werden in de ochtend twee wedstrijden gezeild met veel strijd en spanning, waarbij het klassement zich ook langzaam begon af te tekenen. Rond het middaguur was het tijd om even naar de kant te gaan en op te warmen tijdens een lunch met zeer welkome hot dogs. Met gevulde buik ging iedereen weer het water op om in de laatste twee wedstrijden te strijden voor plaatsen winst in het klassement. Op het water werd felle strijd geleverd en een klein foutje leverde zo een paar plaatsen verlies op.
Op de kant werden boten snel afgetuigd en terwijl de boten weer op de trailers werden gezet, maakte de wedstrijdcommissie de einduitslag op. Met alles gereed was het tijd voor de prijsuitreiking waarbij de winnaars gehuldigd werden.
Geconcludeerd kan worden dat de Catclub Zeeland wederom een zeer geslaagd, zowel voor wat betreft de wedstrijden als alles er omheen heeft neergezet. Een hele mooie seizoensafsluiting voor de zeilers waarbij de belangrijkste doelstelling, het behalen van plezier, ruimschoots is behaald!