Ronde om Texel 2015 volgeboekt

Als gevolg van ambtelijke regelgeving (volgens zeggen) is het aantal deelnemers aan de Ronde om Texel 2015 gemaximeerd op 250. Een week voor de start is dit aantal bereikt en is De Ronde dus vol! Het stempel “biggest catrace of the world” is daarmee niet meer op z’n plaats in ieder geval…. Gelukkig is er een mooi aantal van 20 Hobie 16’s ingeschreven dus is het hopen op een stevig briesje. De temperatuur schiet de komende week flink boven de 20 graden zodat een mooie ronde in het verschiet ligt!

Na in 2014 het pad ingeslagen te zijn om “back to basics” te gaan met de ronde onder een nieuw stichtingsbestuur, is in 2015 ongetwijfeld de belangrijkste ontwikkeling een beperking in het aantal deelnemers. Jammer natuurlijk, want het catamaranzeilen lijkt weer uit z’n dip te komen dit jaar. Het aantal ‘vliegende’ boten neemt dit jaar ook toe, een ontwikkeling waarvan de effecten moeilijk te voorspellen zijn. Als handicapzeilen sowieso een beperking is, dan is dat met de intrede van foiling helemaal ten dode opgeschreven. Al met al interessante ontwikkelingen die het volgen waard zijn.

Als Hobie associatie zijn wij natuurlijk heel blij met alle Hobie zeilers die wel aan de Ronde blijven deelnemen. Een leuk veld HC16 maar ook de nodige F18 modellen en wat FX Ones double-handed hebben we op de lijst gespot. Johan en Fred zijn ook aanwezig bij Paal 17, ga bij hen langs en meld je aan als lid van de Associatie! De poster van het NK Hobie 2015 gaat bij hen in premiere namelijk.