Informatie

Hobie Cat Klasse Associatie Nederland

Welkom op de pagina van de HCKAN, de Hobie Cat Klasse Associatie in Nederland! De HCKAN, of Hobie associatie, zet zich in voor de promotie van het catamaranzeilen in Nederland. Of dat nu op de plassen of vanaf de kust is, catamaranzeilen is onze passie en hopelijk ook de jouwe!

De Associatie probeert dat te bereiken door Hobie zeilers te faciliteren in het (leren) zeilen met hun catamaran, het organiseren van evenementen, clinics en trainingen, het delen van informatie en het organiseren van wedstrijden. De HCKAN doet dat voor de catzeilers die voor de Hobie Cat hebben gekozen, maar wij dragen het catamaranzeilen in de breedste zin een warm hart toe.
Zoals je kunt lezen, beperkt de associatie zich niet tot wedstrijdzeilen alleen. Natuurlijk is het superleuk om je op het water te kunnen meten met andere zeilers, het liefst in een strikte eenheidsklasse zoals de Hobie 16 of Hobie Cat Dragoon, of via een boxformule kustzeil wassenaar 034zoals de Formule 18. Maar recreatief zeilen met de catamaran is ook al ontzettend leuk! Wellicht weet je dat al, en anders zullen wij het je graag vertellen.
De Hobie associatie is geen locatiehoudende vereniging, dus alle activiteiten moeten wij “buiten de deur” organiseren. Dat doen we bijvoorbeeld bij Hobie Cat Holland, de Nederlandse importeur, als het gaat om vergaderingen of themabijeenkomsten. Maar ook op alle clubs komen wij graag op visite voor natte evenementen. De associatie heeft een bestuur dat gekozen is door de ledenvergadering en bestaat puur uit vrijwilligers. We zullen dan ook steeds een beroep doen op onze leden als het gaat om de organisatie van activiteiten. Hulp is dus altijd welkom! Misschien iets voor jou?

Om in contact te komen met (potentiële) Hobie zeilers en associatie leden, hebben we deze clubs ook hard nodig. De “HOBIE WAY OF LIFE” laat zich het best verspreiden als een virus, door de leden die met iedereeen delen hoe leuk het is om bij de Hobie familie te horen. Dus op iedere club zoeken we vooruitgeschoven posten, Hobie zeilers die nieuwe zeilers welkom heten en introduceren in het catzeilen en bij de associatie. Je helpt ons enorm als jij binnen jouw club, onder jouw vrienden deze informatie wilt delen.
De Hobie associatie is geheel ‘not for profit’ zodat we voor een beperkte contributie zoveel mogelijk leuke dingen willen doen. We willen het liefst dat je lid wordt omdat je dat ook leuk vindt; niet omdat je bijvoorbeeld deel wilt nemen aan een officieel evenement (al mag dat ook). Lid van de Hobie associatie word je omdat je bij de familie hoort, omdat je niets wilt missen als het op catzeilen gaat en omdat je graag in contact komt met andere catamaran afficiondos, toch?

De Nederlandse Hobie associatie is aangesloten bij de Europese Hobie Associatie EHCA. Daardoor krijgen wij ieder jaar een aantal plaatsen toegewezen voor de Europese kampioenschappen en hebben we stemrecht in besluiten over klasseregels, materiaal etc. Via ons kun je dus je stem laten horen, meedenken en meepraten over de ontwikkelingen in het catamaranzeilen.

Neem gerust een kijkje op deze website en laat je overtuigen van het nut, de noodzaak en de toegevoegde waarde van de Hobie associatie. Ontdek hoeveel plezier catzeilen, de “Hobie Way of Life” je kan opleveren. En meld je aan als lid van de HCKAN zodat dit ook voor jou van toepassing is!